I_AM_YOUR_STITCHES

Van huis uit ben ik theatervormgever, met een enorme liefde voor textiel, gebruikte materialen en grafische vormgeving. Een maker. Autonoom werk maken is leuk, autonoom werk maken met een verhaal wat inspirerend, verrijkend en helend werkt voor een ander, is, naar mijn idee, fantastisch.


Onder de naam I_AM_YOUR_STITCHES verbind ik graag die herinneringen en de verhalen naar iets tastbaars en zichtbaars. Het verhaal vangen in naald & draad en persoonlijk textiel, met of zonder kleerscheuren. De schitteringen vangen in oude sieraden en kraaltjes. Gevonden schatten gebruiken in al zijn schoonheid.

Woorden kunnen niet altijd alles zeggen, zijn soms niet genoeg om herinneringen te vangen. Te vangen als die gouden schittering, aan dat wat was.


Deze herinneringen kunnen horen bij een dierbaar, bijzonder iemand, bij een speciale gebeurtenis, een mooie ervaring, een lief dier. Geboorte, sterven, verhuizen, trouwen, uit huis gaan of juist ontzettend thuis komen. Waar dan ook. De mijlpalen waar je aan voorbij gaat tijdens het leven, die je zou willen verankeren en vasthouden. Om er nog eens liefdevol naar terug te kijken. Om de verhalen die er bij horen nog eens te kunnen vertellen. Om het leven wat was te herdenken. Om het leven wat is te vieren. 

Rouwvlinder 

machinaal borduurwerk

de print wordt gebruikt als boekomslag & zeefdruk

De beeldende herinnering wordt een sierraad aan de wand, voor boven je bed, over je bed of misschien toch liever er onder. Slingerend aan het plafond tijdens speciale dagen. Het kan ook stiekem schitteren in een prachtig hoekje in je huis. Misschien worden je meubels er wel mee bekleed. Lijkt het alsof je kat nog in de vensterbank ligt te slapen. Of wordt de koestering draagbaar zelfs, in een kledingstuk dat jou helemaal past. 


Het beeld zou ook later te gebruiken zijn voor drukwerk zoals kaarten, platenhoezen, boekomslagen, net zoals de Rouwvlinder dat is. 


Alles kan. Alles goed. 
Verhuisje (detail)

handgeborduurde collage

gemaakt ter ere van een verhuizing. persoonlijke elementen zijn er in

verwerkt.

Ineke Duivenvoorde

ineke.duivenvoorde@hotmail.com

0621574235

KvK: 27358255

BTWnummer: NL0020616B95

Ineke Duivenvoorde © Alle rechten voorbehouden